Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Widget HTML #1

(Download) "De sju brödernas skatt" by Martin Widmark * Book PDF Kindle ePub Free

De sju brödernas skatt

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: De sju brödernas skatt
  • Author : Martin Widmark
  • Release Date : January 06, 2015
  • Genre: Historical,Books,Kids,Fiction,
  • Pages : * pages
  • Size : 8629 KB

Description

Med inspiration frĂ„n Frans G Bengtsson har Martin Widmark brett pĂ„ rejĂ€lt i en serie mustiga rövarhistorier om den unge pojken Halvdan, som hamnar i det ena Ă€ventyret efter det andra, tillsammans med kompisen Meia. De sju brödernas skatt Ă€r den sjunde delen i serien "Halvdan Viking". Krok och hans sex blodtörstiga bröder Ă€r ökĂ€nda för sina plundringstĂ„g, dĂ€r de inte tvekar att ha ihjĂ€l folk för en sĂ€ck silver. Efter att ha plundrat i frĂ€mmande lĂ€nder har de nu bestĂ€mt sig för att "göra affĂ€rer" pĂ„ hemmaplan. NĂ€rmare bestĂ€mt i Östbyn och VĂ€stbyn dĂ€r Halvdan och Meia bor.

Krok vill ha silver mot att han och bröderna lĂ„ter invĂ„narna leva. Men det pĂ„gĂ„r ocksĂ„ en tĂ€vling mellan bröderna dĂ€r de försöker ha ihjĂ€l varandra för att pĂ„ sĂ„ sĂ€tt kunna lĂ€gga beslag pĂ„ silvret sjĂ€lva. Detta ger Halvdan och Meia en idĂ©. Kanske kan de hjĂ€lpa bröderna lite pĂ„ traven...

"Halvdan Viking"-serien har skrivits av Martin Widmark och illustrerats av Mats VÀnehem. SÄ hÀr sÀger Martin Widmark sjÀlv om att skildra vikingatiden: "Att berÀtta för barn om vÄra, stundtals vÄldsamma och giriga, förfÀder innebar att kryssa mellan respekt och avsky. Respekt för till exempel deras mod och bÄtbyggarkonst och avsky för blodsoffer, strandhugg och slavhandel. Men att försöka komma runt dessa ingredienser var inte heller möjligt." LÀs ocksÄ: Hövdingens bÀgare, FrÀmlingens grav, Vargens hjÀrta, Forsens Drottning, MiklagÄrds lÄs och Isens gud.

Halvdan Viking kan du fr o m vĂ„ren 2017 trĂ€ffa pĂ„ Vikingaliv – Stockholms nya museum om vikingatiden. Vikingaliv Ă€r ett Ă€ventyr och en resa genom en av historiens mest mytomspunna tidsperioder. PĂ„ DjurgĂ„rden i Stockholm, mellan Vasamuseet och Gröna Lund, skapas en dramatiserad berĂ€ttelse om vikingatiden anno 963, och Halvdan Viking och Meia visar de yngre besökarna hur det var att leva pĂ„ vikingatiden.


Free PDF Books "De sju brödernas skatt" Online ePub Kindle